Сукоби полиције и просветара у Рију

Просветни радници који штрајкују захтевајући повећање плата сукобили су се са полицијом на улицама Рио де Жанеира. Полиција испалила на демонстранте заглушујуће гранате и гумене метке.

У пословном кварту Рио де Жанеира у уторак полиција се сукобила са просветним радницима који штрајкују, захтевајући повећање плата.

Хаос је избио када је полиција испалила на демонстранте заглушујуће гранате и гумене метке, пренела је агенција АП.

Жучни преговори између градске владе и синдиката просветних радника, који су незадовољни предлогом градоначелника Рија за повећање њихових плата, трају већ дуго, а штрајк је ушао у 46. дан.

Полиција у Рију последњих месеци трпи оштре критике због примене прекомерне силе на уличним протестима који трају од јуна, када су мале демонстрације због повећања градског превоза у Сао Паолу прерасле у националне протесте.

Шеф војне полиције је смењен, али је полицијска бруталност против демонстраната настављена и под управом његовог наследника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара