Читај ми!

Осуђен фотограф "Гринписа"

Руски суд осудио на два месеца затвора једног активисту "Гринписа", руског фотографа Дениса Сињакова, оптуженог за пиратерију заједно са 29 других активиста.

Ројтерсов фотограф мораће да остане два месеца у притвору, чекајући почетак суђења, јер је био на "Гринписовом" броду током акције чија је "мета" била нафтна платформа.

Руски фотограф Денис Сињаков који ради за Ројтерс, оптужен за пиратство, инсистирао је у суду на чињеници да је само фотографисао акцију "Гринписа" и да није учествовао у догађајима, пренели су француски медији.

Суд је, међутим, образложио своју одлуку чињеницом да тај фотограф, који ради редовно за "Гринпис", често одлази у иностранство па би тако могао да напусти Русију.

Активиста "Гринписа" Роман Долгов је, такође, притворен на најмање два месеца, у очекивању почетка суђења.

Око 30 активиста Гринписа, међу којима су и Канађани, појавило се данас у суду у Мурманску.

Они су оптужени за групно организовано пиратство, што је кривично дело за које се може добити до 14 година затвора. Судија треба да донесе одлуку о њиховом евентуалном притвору.

Активисти су покушали прошле седмице да се попну на нафтну платформу "Газпрома" на Арктику, али су их у акцији спречиле руске безбедносне снаге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво