Читај ми!

Пакистан, расте број жртава земљотреса

Најмање 327 људи погинуло, а 375 повређено у снажном земљотресу који је јуче погодио југозападну провинцију Балучистан у Пакистану.

Снажан земљотрес јачине 7,7 степени Рихтера погодио је јуче удаљену пакистанску југозападну провинцију Балучистан, и том приликом је, према најновијим подацима, најмање 250 људи погинуло и више од 327 је повређено, јавиле су светске агенције.

Многе куће су сравњене са земљом и на хиљаде људи је прошлу ноћ провело на отвореном у Балучистану, највећој, али најмање насељеној пакистанској провинцији.

"Озбиљно повређене хеликоптерима покушавамо да пребацимо у Карачи и у друге, суседне округе", навео је портпарол провинцијске владе Џан Мохамед Буледи и додао да су просторне размере потреса застрашујуће, наводи АФП.

Према речима званичника, постоје озбиљне тешкоће да се ступи у контакт са локалним функционерима и људима у том удаљеном пакистанском региону, па је вероватно да ће број жртава расти.

Најтеже погођен округ је Аваран, који има од око 300.000 становника раштрканих на површини већој од 21.000 квадратних километара, док више од 60.000 људи живи у кругу од 50 километара од епицентра земљотреса, где су куће изграђене углавном од блата.

После земљотреса, мало острво одвојило се од обале у близини луке Гвадар.

Људи су се окупили на плажи да би видели новоформирано острво које је високо око девет метара и дугачко 100 метара, додаје Би-Би-Си.

Земљотрес 7,7 степена Рихтерове скале погодио је јуче поподне југозапад Пакистана, са дубином потреса од 20 километара и епицентром северноисточно од Аварана, потврдила је Америчка геолошка опсерваторија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара