Читај ми!

Кина, у налету тајфуна 25 мртвих

Најмање 25 особа погинуло у налету тајфуна "Усаги" на југу Кине. Због невремена је отказано на стотине летова, а биле су затворене луке и железнице.

Најснажнији тајфун ове године "Усаги" ударио је у јужни део Кине и донео налете ветра који су носили возила с пута, а у Кини је однео најмање 25 људских живота, саопштили су званичници.

Тајфун "Усаги" отказао је на стотине летова, затворио луке и железницу пре него што је ослабио на ниво тропске депресије у јужној кинеској провинцији Гуангдонг.

У том делу Кине забележнео је 25 смртних случајева, где је тајфун довео до клизишта и рекордних удара ветра у граду, од 175 километара на сат, пренела је агенција АП.

Флипински званичници навели су да је на Филипинима осам људи изгубило живот у клизиштима или дављењем током викенда, а део престонице остао је под водом, а школе су затворене.

На Тајвану девет особа је погинуло приликом пада дрвећа, а у Хонгконгу 17 људи је затражило лекарску помоћ, а осморо њих је примљено у болнице.

Олуја је изазвала хаос у Хонгконгу где је више од 250 долазних и одлазних летова отказано и 200 одложено.

Кинески Национални метеоролошки центар саопштио је да ће тајфун данас наставити да слаби пошто се буде премештао северозападно, доносећи обилне кише, а преко ноћи и у пет јужних кинеским провинција, наводи америчка агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара