Читај ми!

Најроби, војска заузела тржни центар

Ослобођена већина талаца у тржном центру у Најробију. Војска контролише скоро целу зграду. Екстремисти сомалске групе Ал Шабаб до сада убили 68 људи, око 200 повређено.

08.10 - Чују се пуцњи и детонације. Ел Шабаб прети да ће убити непознат број талаца, који су и даље у тржном центру, јавља АФП.

Кенијска војска заузела је већи део тржног центра у Најробију, у коме су терористи групе Ал Шабаб у суботу заробили непознати број талаца. Према наводима кенијске војске, већина талаца је ослобођена.

"Већина талаца безбедна је и снаге безбедности преузеле су контролу над највећим делом комплекса", пише на Твитер налогу кенијске војске.

"У овом тренутку улажемо све напоре како бисмо омогућили брзо окончање ситуације", наводи војска.

До сада је погинуло 68 особа, а око 200 људи је рањено. Ал Шабаб запретио да ће данас бити убијен непознат број талаца.

"Овластићемо муџахедине у згради да предузму акцију против заробљеника онолико колико буду били притиснути (акцијом кенијске војске). Говоримо хришћанима који нападају муџахедине да имају милости за своје заробљенике, који ће сносити терет било какве силе усмерене против муџахедина", упозорено је у саопштењу објављеном на исламском сајту, пренела је агенција АФП. 

Кенијска војска се претходно жестоко сукобила са сомалским екстремистима, покушавајући да ослободи таоце.

Из тог луксузног тржног центра избављено је више од 1.000 људи, мада се бројни таоци и непознати број нападача и даље налазе у тржном центру у Вестленду.

Кенијским војницима су се придружиле и израелске снаге, како би се окончала тешка опсада.

Наоружани нападачи ушли су у суботу у комплекс, почели да бацају бомбе и пуцају по  купцима и запосленима у тржном центру.

Пуцњава је трајала око 30 секунди, уследио је период напете тишине да би војници у маскирним униформама утрчали испод ресторанске терасе дуж предњег дела зграде измешаних с купцима да би одбили напад терориста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара