Читај ми!

Ухваћен и пети силоватељ у Индији

Пети и последњи осумњичен за групно силовање фоторепортерке у Индији ухваћен у Њу Делхију.

Индијска полиција ухапсила је и последњег, петог осумњиченог за групно силовање фоторепортерке у напуштеној фабрици текстила у граду Мумбају.

Полиција је саопштила да ће ускоро бити подигнуте оптужнице против њих, након што је раније ставила до знања да има довољно доказа за то, укључујући исказ који је жртва дала одмах пошто је стигла у болницу.

Последњи од петорице осумњичених ухапшен је у Њу Делхију, док су претходна четворица "пала" у Мумбају.

У Индији је реткост да жртва силовања оде у полицију или болницу одмах после напада, с обзиром на културу заташкавања сексуалног насиља у којој учествују и друштво и полицајци.

Та култура се нашла на искушењу након прошлог децембра, када је силовање једне студенткиње у возилу градског превоза у Њу Делхију завршено смртним исходом.

Резултат су биле вишенедељне демонстрације згроженог, револтираног становништва и оснивање судова за брзо поступање по случајевима силовања.

Најновије групно силовање у Мумбају додатно је разјарило оне који желе да се култури заташкавања сексуалног насиља стане на крај, а полиција је под великим притиском јавности брзо похватала све осумњичене.

Влада Индије је апеловала за најтежу казну за починиоце, а оне за силовање износе 20 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара