Читај ми!

Заједничке војне вежбе Јужне Кореје и САД

Око 70.000 војника учествује у заједничким војним вежбама Јужне Кореје и САД. Ове године без оштре реакције Северне Кореје, с обзиром на то да је поново покренут дијалог са јужним суседима.

Јужна Кореја и Сједињене Америчке Државе започеле су заједничке годишње војне вежбе, које Северна Кореја обично зове "пробом инвазије".

Ове године се војне вежбе Јужне Кореје и САД ипак одржавају под нешто нижим тензијама на корејском полуострву.

Наиме, Северна и Јужна Кореја раде на томе да поново отворе заједнички индустријски комплекс Кесонг, а званични Пјонгјанг је јуче пристао на разговоре о поновном уједињењу породица са супротних страна границе, пренела је агенција АП.

Војне вежбе САД и Јужне Кореје трају до 30. августа, а у њима ће учествовати 20.000 америчких и 50.000 јужнокорејских војника, саопштили су јужнокорејско Министарство одбране и америчка војна команда у Сеулу.

Две државе су саопштиле да су војне вежбе по својој природи дефанзивне и да оне немају намеру да нападну Северну Кореју.

Како је навело Министарство одбране Јужне Кореје, већи део вежбе је компјутерска симулација, али у томе ипак учествује око 70.000 војника.

У Јужној Кореји је током целе године распоређено око 25.000 америчких војника.

Пјонгјанг, који је током војних вежби протеклих година готово свакодневно објављивао оштра саопштења у којима је понекад претио нуклеарним ратом, још се није огласио коментарима на овогодишње војне вежбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво