Читај ми!

Индија, воз усмртио групу ходочасника

Воз прегазио групу ходочасника у држави Бихар у Индији. Погинуло најмање 35 људи. Остали ходочасници су потом претукли машиновођу, покушали да спале воз и напали зграду железничке станице.

Најмање 35 људи је погинуло када је експресни путнички воз на пружном прелазу на истоку Индије налетео на групу ходочасника, послен чега је бесна маса из воза извукла машиновођу и пребила га.

Портпарол Индијске железнице Амитаб Прабакар каже да су хиндустички ходочасници прелазили пругу упркос црвеном светлу на семафору, пренела је агенција АП.

Експресни воз није требало да се зауставља на станици Дамара Гат, у индијској савезној држати Бихар, па је добио дозволу да прође кроз ту станицу.

Неки ходочасници су, међутим, желели да се укрцају на воз и помислили су да ће се зауставити ако они стану на пругу, објашњава један од руководилаца Индијских железница, Арунендра Кумар.

Након што је воз покосио ходочаснике, успео је да се заустави тек неколико стотина метара даље. Бесна маса је тада извукла машиновођу из воза и претукла га. Локални заступник у индијском парламенту је навео да је машиновођа преминуо, али званичник Железнице тврди да је у болници, у критичком стању.

Маса је затим из воза извела путнике и запалила неколико вагона, док је група младића разбила прозоре на два друга воза која су се такође налазила у станици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се