Читај ми!

Ускоро нови подаци о шпијунирању

У наредних десетак дана биће објављене нове информације о тајном програму електронског надзора грађана, најављује новинар Глен Гринвалд. Амерички новинар напомиње да је до сада објавио само мали део докумената која му је доставио Едвард Сноуден.

Амерички новинар Глен Гринвалд, који је објавио документа о шпијунирању које спроводе САД и која му је дао одбегли службеник НСА Едвард Сноуден, планира да у наредних десетак дана изнесе нове информације о тајном програму електронског надзора грађана.

"Чланци које смо објавили до сада су мали део онога што ће бити објављено", рекао је Гринвалд на саслушању пред бразилским конгресом који истражује америчко шпијунирање у Бразилу путем интернета, пренела је агенција Ројтерс.

Гринвалд је најавио да ће бити много више нових открића о шпијунирању и на који начин је америчка влада "ушла" у комуникацију између Бразила и осталих земаља Латинске Америке.

Новинар листа Гардијан рекао је да је морао да потражи помоћ стручњака да би разумео неке од 15.000 до 20.000 страница докумената америчке Националне агенције за безбедност која му је Сноуден дао, јер су неки делови "веома дугачки и сложени и треба времена да се прочитају".

Сноудену су руске власти одобриле привремени азил, након што је 40 дана провео у транзитној зони московског међународног аеродрома "Шереметјево".

Локација на којој се налази није позната. Зна се само да је "на руској територији".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара