Читај ми!

Луизијана, евакуација због опасних материја

Сто кућа је евекуисано када је воз са опасним материјама искочио из шина и из њега исцурео опасни матријал у америчкој савезној држави Луизијани. Једна особа задржана у болници.

Воз са опасним хемикалијама искочио је из шина у америчкој држави Луизијани и из два вагона је исцурео опасни материјал, због чега је око 100 кућа евакуисано, саопштили су званичници железнице САД.

Један човек је хоспитализован јер се пожалио на иритацију у очима, пренела је агенција АП.

Више од 20 вагона воза "Јунион пацифик" искочило је из шина у 3.30 по локалном времену у недељу недалеко од Лоутела, западно од престонице Луизијане, Батон Ружа.

Порпарол желзничке компаније Ракел Еспиноза саопштила је да је из једног вагона исцурео натријум хидроксид, који може да изазове повреде па и да усмрти уколико се удахне или додирне.

Из другог вагона исцурело је уље за подмазивање, додала је портпарол.

Због предострожности је око 100 оближњих кућа евакуисано. Узрок искакања вагона из шина није, засад, утврђен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво