Читај ми!

Путин: "Чудна" пресуда против Наваљног

Владимир Путин назвао "чудном" пресуду којом је опозиционар Алексеј Наваљни осуђен на пет година затвора, док је човек коме се судило у истом том случају Вјачеслав Опалев добио условну пресуду.

Руски председник Владимир Путин је изјавио да му је чудно што је његов највећи критичар Алексеј Наваљни осуђен на пет година затвора, док је човек коме се судило у истом том случају (Вјачеслав Опалев) добио условну пресуду.

Ово је први Путинов коментар пресуде Наваљном, који је прошлог месеца осуђен за превару, а потом на изненађење јавности пуштен из затвора дан касније, што неки посматрачи тумаче тиме да власти не знају како да се односе према случају харизматичног опозиционара, извештава АФП.

Путин је, као и увек не помињући Наваљног по имену, о овом случају говорио одговарајући на питања у кампу младих активиста, који Кремљ организује сваке године северно од Москве.

Вјачеслав Опалев је сарађивао са истрагом, а његово сведочење је дало кључне аргументе тужиоцу да подигне оптужницу против Наваљног због тога што је једним уговором о испоруци дрвне грађе оштетио регион Кирова, на северу земље, за 16 милиона рубаља (500.000 долара).

Опалев је осуђен на 4,5 година затвора условно.

Осврћући се на септембарске изборе за градоначелника Москве, у којима ће учествовати Наваљни, Путин је рекао да људе треба пустити да "донесу одлуку о томе да ли верују овом или оном грађанину. Видећемо шта се дешава током политичке кампање".

Неки виде разлог за пуштање Наваљног у томе што Кремљ баш и жели да он 8. септембра учествује у изборима за градоначелника и да изгуби од фаворита, прокремаљског политичара Сергеја Собјанина.

Данас је, иначе, изборни тим Наваљног објавио како је за кампању прикупио импресивну суму од 30 милиона рубаља (680.000 евра).

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара