Читај ми!

Ирак, серија експлозија аутомобила - бомби

У серији експолозија аутомобила - бомби у Ираку погинуло 60, а повређено 220 људи. Напади почели рано јутрос, мета углавном шиитска насеља.

Број погинулих у 17 експлозија аутомобила бомби у претежно шиитским областима Ирака порастао је на 60, а повређених на 220, саопштили су полиција и медицински извори.

Они су навели да су напади, који су били усклађени, били усмерени на места и градове на југу Ирака где претежно живе шиити, као и на шиитске делове Багдада, пренео је Ројтерс.

Напади аутомобилима бомбама изведени су на прометним улицама и пијацама пуним људи.

Најмање 10 људи је погинуло када су два аутомобила бомбе експлодирала у близини аутобуске станице у Куту, 150 километара југоисточно од Багдада, рекла је полиција.

Још четири особе су погинуле у експлозији у месту Махмудија, око 30 километара јужно од Багдада, а две бомбе су експлодирале у Самави, која се налази још јужније и том приликом су погинуле две особе.

Остали бомбашки напади догодили су се у деловима Багдада, у Садру, Хабибији, Хурији, Баји, Уру, Чурти, Кадимији, Рисали, Тобчи и Абу Дшеру.

Од почетка јула у насиљу у Ираку погинуло је више од 760 људи, а око 3.000 је рањено.

Верује се да су те нападе извеле групе повезане с Ал Каидом чији је циљ да поново изазову грађански рат, наводе стручњаци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво