Тсарнајев: Нисам крив

Осумњичени за терористички напад у Бостону Џохар Тсарнајев рекао да није крив, на првом рочишту. Тсарнајев се терети за 30 кривичних дела, међу којима је и убиство троје људи на бостонском маратону и убиство полицајца док је са братом Тамералном био у бекству. Ако буде осуђен, прети му смртна казна.

На првом појављивању пред судом, осумњичени за терористички напад у Бостону, Џохар Тсарнајев изјаснио се да није крив, преносе амерички медији.

Тсарнајев се терети за 30 кривичних дела, међу којима је и убиство троје људи на бостонском маратону и једног полицајца док је са братом Тамералном био у бекству. У случају да буде проглашен кривим, прети му смртна казна.

Тсарнајев је у суд доведен у наранџастом затворском оделу, а агенције наводе да му је једна рука у гипсу.

Како преноси телевизија Фокс њуз, Тсарнајев је у судници деловао "нехајно, као да му је досадно".

Током седмоминутног првог рочишта, он се по уласку у судницу осмехнуо својим сестрама које су дошле да прате претрес, а током читања оптужнице гледао је у правцу тужиоца, повремено "бацивши поглед" и ка породицама жртава и повређених.

Фокс наводи да су његове сестре дошле из Дагестана да прате суђење, при чему је једна држала бебу у рукама.

Ово је било прво званично појављивање млађег Тсарнајева у суду, након што је ухапшен средином априла. Телевизијским камерама није било дозвољено снимање, а агенције јављају да су у судници били рођаци настрадалих у нападу.

"Желим да знам шта се догодило тог дана, како неко може тако да науди невиним људима", рекла је Лиз Норден, чијим су синовима ампутиране ноге због повреда које су задобили у терористичком нападу.

Испред суда окупило се десетак пријатеља Тсарнајева, који су носили транспаренте подршке, истичући да он није крив.

Такође, у близини се налазио и полицијски шпалир, у коме су биле колеге убијеног полицајца.

Медији у Америци преносе и делове из оптужнице у којој се наводе речи Тсарнајева, које је урезао на чамцу у коме се крио пред само хапшење.

"Америчка влада убија невине цивиле. Ми муслимани смо једно тело, и када повредите једног од нас, повредили сте нас све. Ја не желим да убијам невине људе и то је забрањено по исламу, али због онога што радите то постаје дозвољено. Престаните да убијате невине људе и ми ћемо престати", наведено је у тој поруци.

Тсарнајев се налази у притвору у Бостону, пошто је више од два месеца провео у болници опорављајући се од повреда задобијених приликом хапшења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара