Асад: Противници нису успели

Државе које су се завериле против Сирије до сада су искористиле сва средства која су им била на располагању, каже Башар ел Асад и истиче да, уколико и ову фазу може мудро да превазиђе, Сирија више нема чега да се плаши.

Председник Сирије Башар ел Асад рекао је да оно што се у дешава у његовој држави у последње две године није револуција и истакао да су завереници искористили све што су имали на располагању.

Асад је за лист Ал Тавара рекао да трагична дешавања у земљи иницирају непријатељи Сирије који покушавају да униште државу.

Државе које су се завериле против Сирије до сада су искористиле сва средства која су им била на располагању и више им није остало ништа осим директне војне интервенције, рекао је Асад, додавши да, уколико и ову фазу може мудро да превазиђе, Сирија више нема чега да се плаши.

Председник Сирије каже да верује да и даље ужива већинску подршку народа, а његови противници нису успели да га сруше због тога што су на бојно поље донели религију.

"На примеру египатског председника Мухамеда Мурсија можемо да се уверимо да је пропао концепт такозваног политичког ислама", рекао је Асад.

Пропашће сви који религију користе у политичке сврхе или за интересе одређене групе људи, каже председник Сирије.

Асадов интервју објављен је у тренутку док су његови противници на састанку у Истанбулу бирали новог лидера, пошто је досадашњи челник опозиције, коју подржава запад, Моаз Ал Хатиб у марту поднео оставку, а привремено га је замењивао Џорџ Сабра, преноси ДПА.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се