Читај ми!

Мандела у "сталном вегетативном стању"

Породици бившег јужноафричког председника Нелсона Манделе лекари саветовали да га искључе са апарата. Мандела је у сталном вегетативном стању, а дисање му одржава апарат, пише у лекарском закључку. Породица разматра ту опцију као реалну могућност, јавља АФП.

Лекари су саветовали искључење са апарата породици бившег јужноафричког председника Нелсона Манделе, јавио је Франс прес, позивајући се на судски документ од 26. јуна.

Агенција наводи да "породица Мандела разматра ту опцију као веома реалну могућност, радије него да продужава његову патњу".

Раније је из председничке администрације саопштено да је Манделино здравље "стабилно критично".

Међутим, АФП, позивајући се на "правни документ", јавља да се његов живот одржава искључиво уз помоћ апарата.

"Он је у сталном вегетативном стању, а дисање му одржава апарат", навела је француска агенција, преносећи лекарски закључак из поднеска из предмета породичног спора Манделиних о ексхумацији и поновном сахрањивању породичних остатака његово троје деце.

Документ са називом "Потврда о хитности" обнародовао је правни заступник чланова Манделине породице пред судом.

АФП наводи да адвокати Манделиних рођака, чланови породице и владини званичници нису били доступни за коментар у тренутку објављивања вести.

Почетком јуна Мандела је смештен у болницу са рецидивом плућне инфекције.

Мандела jе био први тамнопути председник у историји Јужне Африке и владао је том земљом од маја 1994. до јуна 1999. године.

Током своје активне борбе против апартхејда провео је у затвору 27 година.

Мандела је 1993. године награђен Нобеловом наградом за мир.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се