Читај ми!

Кинеска полиција плени оружје у Синђијангу

Полиција у западној кинеској области Синђијанг заплениће ножеве, експлозив и пиштоље, као и компјутере и мобилне телефоне с "терористичким" материјалима, у склопу мера владе која жели да ојача контролу у том региону после недавних немира.

У провинцији Синђијанг где расте нетрпељивост и сукоби између муслиманске ујгурске популације и кинеских власти полиција саопштила да ће да плени оружје, компјутере и мовилне телефоне са "терористичким материјалима" у склопу мера владе на спречавању нових нереда.

Кинеска полиција је такође понудила награду од 16.300 долара за информацију о терористичкој активности која би помогла да се реше главни терористички напади или би одвела до хапшења осумњичених терориста.

Они који буду пружали уточиште, штитили или помагали терористе и криминалце биће гоњени, додала је полиција у саопштењу.

Синђијанг је већ дуго поприште сукоба муслиманске ујгурске популације и кинеских власти.

Власти су окривиле за недавно насиље у Синђијангу "тероризам, екстремизам и сепаратизам", а државни медији преносе извештаје да су ујгурски екстремисти стекли борбено искуство на Блиском истоку.

Кина је у Синђијангу већ распоредила додатне безбедносне снаге, како би се спречили евентуални нови нереди.

У немирима у Синђијангу у претходних неколико месеци убијено је више од 50 људи.

У најкрвавијем инциденту прошле недеље, 35 људи је убијено када је група наоружаних људи напала полицијску станицу и канцеларије владе у граду Лукуну, на истоку Синђијанга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво