Читај ми!

Ван Ромпај: ЕУ још привлачна

Пријем Хрватске и отварање преговора са Србијом доказ да је европски пројекат још увек привлачан за оне који нису део њега, истакао Херман ван Ромпај у Европскoм парламенту.

Председник Европског савета Херман ван Ромпај поручио је у говору у Европскoм парламенту да су пријем Хрватске и отварање приступних преговора са Србијом, доказ да ЕУ још има привлачну снагу.

Савет ЕУ је овог јуна доказао да је европски пројекат још привлачан за оне који још нису део њега", рекао је Ван Ромпај посланицима на пленарном заседању у Стразбуру, подсећајући да је Хрватска ушла у ЕУ, а да је Савет 28. јуна одлучио да одобри почетак приступних преговора са Србијом и преговора о споразуму о стабилизацији и придруживању са Косовом.

"Уместо да губимо чланице, као што су неки предвидели, ми примамо нове", рекао је председник Савета подносећи полугодишњи извештај Парламенту.

Ван Ромпај је највећи део свог говора посветио проблему незапослености младих у ЕУ, што је била главна тема самита који је крајем прошле недеље одржан у Бриселу, као и корацима према формирању банкарске уније.

На крају говора, Ван Ромпај је изразио дубоку забринутост због извештаја о америчком шпијунирању европских институција и подсетио да је висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон затражила од САД разјашњење те афере.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво