Читај ми!

Иран, ухапшени словачки параглајдеристи

Неколико словачких држављана ухапшено у Ирану због сумње да су током параглајдинга фотографисали војне објекте. Иранске власти се за сада нису изјашњавале о хапшењу.

Словачке власти преговарају са Ираном о случају хапшења неколико својих држављана у тој земљи, које је Техеран оптужио за шпијунажу, јер су током параглајдинга наводно фотографисали војне објекте, саопштила је Братислава.

"Наше дипломате у Техерану су у контакту са ухапшеним грађанима и иранским властима", рекао је за АФП шеф словачке дипломатије Борис Гандел.

Словачки лист СМЕ објавио је да су иранске власти ухапсиле петоро или шесторо словачких држављана, "још пре више од три недеље, јер су из ваздуха фотографисали војне објекте".

Још један држављанин Словачке, ухапшен је у Ирану прошле године, под оптужбом да је шпијунирао за америчку Централну обавештајну агенцију (ЦИА).

Овај 26-годишњи Словак, који је радио у Ирану у сектору телекомуникација, пуштен је на слободу после 40 дана проведених у самици.

Државна телевизија је објавила да је он био оптужен да је контактирао са иранским научницима и од њих прикупљао информације о "напретку науке у земљи".

Иранске власти се за сада нису изјашњавале о последњем случају хапшења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво