Читај ми!

Расте број жртава поплава у Аргентини

Последњи трагичан биланс поплава у Аргентини је 57 погинулих док се за још 20 људи трага. Већина жртава нађена у престоници и оближњој Ла Плати, главном граду провинције Буенос Ајрес. Аргентинска председница Кристина Фернандез прогласила тродневну жалост.

Најмање 57 људи је погинуло у великим поплавама које су погодиле Аргентину, док спасилачке екипе још трагају за око 20 људи који се воде као нестале. Већина жртава нађена је после дводневних обилних падавина у престоници и оближњој Ла Плати, главном граду провинције Буенос Ајрес, где је пало рекордних 40 центиментара кише.

Најмање 49 људи је погинуло у Ла Плати, шест у престоници и још две особе на периферији главног града, преноси АФП.

"Страхујемо да број жртава није коначан јер и даље трагамо за 20 људи", рекао је заменик министра за безбедност Серђо Берни.

Невреме, које је погодило Ла Плату, оставило је готово пола града без струје, рушећи дрвеће и телефонске стубове.

Вода је на појединим местима достизала чак два метра, претварајући градске путеве у набујале реке.

Председница Аргентине Кристина Фернандез, која је већи део детињства провела у Ла Плати, хеликоптером је прелетела поплављена подручја и обећала да ће послати додатне полицијске снаге, јер се становници плаше да ће куће које су напустили бити покрадене.

Фернандезова је прогласила тродневну жалост у држави.

Због несреће која је задесила његову земљу, огласио се и папа Фрања, који је у писму надбискупу Буенос Ајреса Мауру Полију изразио дубоко жаљење и тугу због жртава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се