Читај ми!

Виктор Бериша крив за пуцњаву у Швајцарској

Троје људи је убијено а седморо рањено у пуцњави у једној фабрици у Мензнау у Швајцарској. Полиција није дала никакве друге детаље о инциденту. Медији наводе да је убица косовски Албанац Виктор Бериша.

Наоружани нападач убио је двоје и ранио још седморо људи у дрвнопрерађивачкој фирми у граду Мензнау у Шварцаској, јавила је новинска агенција АП, позивајући се на саопштење локалне полиције.

У саопштењу се додаје да је и нападач мртав, али се не прецизира како је умро.

Инцидент се догодио у ресторану за запослене у фирми "Кроноспан" у централној Швајцарској, наводи агенција.

Нападач је идентификован као Виктор Бериша, косовски Албанац који је око девет сати, када је дошао у предузеће, извадио пиштољ и почео да пуца.

Он је циљано пуцао у радионици, у ходнику ка кантини и у самој кантини, наводи швајцарски дневник Блик. Све жртве, како се истиче су држављани Швајцарске.

"Убица је био 17 година у нашој фирми. Био је миран и није никада било проблема", рекао је шеф Кроноспана Мауро Капоцо на конференцији за штампу.

Полиција истражује узроке злочине и има информације да је дошло до расправе између убице и неког од његових колега.

"Сви смо у шоку. Чинимо све што је могуће да помогнемо породицама жртава", рекао је члан управе Кроноспана Урс Флудер. 

Пре неколико дана, дрвнопрерађивачка фирма која запошљава око 400 људи, најавила је да ће смањити производњу.

Министарка правосуђа Симонета Сомаруга, поводом злочина, рекла је да овај случај јасно показује коју несрећу доноси оружје. Она је нагласила да ће истрага показати које закључке треба донети после овог злочина. Сомаруга је рекла да постоји свест да се закон о оружју мора мењати. 

АП каже да према званичним проценама у Швајцарској има око 2,3 милиона комада ватреног оружја у приватним рукама и додаје да је традиција да мушкарци код куће држе пушке које су им издате током служења војног рока. Швајцарска има око осам милиона становника.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара