Нестле повлачи готова јела

Због пронађеног коњског меса у производима од говедине највећи светски произвођач хране "Нестле" са тржишта Шпаније и Италије повлачи део својих готових јела.

Највећи светски произвођач хране "Нестле" је због скандала због пронађеног коњског меса у производима од говедине саопштио да повлачи са тржишта Шпаније и Италије део својих готових јела.

"Нестле" повлачи два јела од тестенине с говеђим месом из Шпаније и Италије, које су до сада биле поштеђене овог скандала.

Због пронађених трагова коњског меса, "Нестле" ће повући и замрзнуте лазање које дистрибуира компанијама које се баве кетерингом.

И немачки диструбутер "Лидл" најавио да ће из својих продавница у Шведској, Финској, Данској и Белгији повући нека јела с говеђим месом, а код којих је пронађено и коњско месо.

Белгијска филијала светског лидера у преради меса, бразилске компаније "ЈБС", саопштила је да ће привремено прекинути производњу и продају производа од меса из Европе.

У међувремену, компанија "Спангеро", чији су производи по избијању скандала повучени са тржишта, поново је почела производњу пошто је инспекција проверила залихе меса у фабрици на југозападу Француске.

Продаја замрзнутих готових јела те компаније и даље је забрањена.

Надлежне власти саопштиле су да не постоји ризик по опасност људи због појаве подметнутог коњског меса на тржишту.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво