Читај ми!

Евакуација Руса из Сирије

Два авиона са хуманитарном помоћи полетела из Москве у Латакију и при повратку ће повести све Русе који желе да напусте Сирију. Морнарица послала четири ратна брода у Медитеран због могуће евакуације већег броја руских држављана.

Русија је послала два авиона у Сирију да евакуишу Русе који желе да напусте ту земљу у којој се води рат, док је морнарица послала четири ратна брода у Медитеран због могуће евакуације већег броја руских држављана.

Два авиона министарства за ванредне ситауције са хуманитарном помоћи за Сирију полетела су из Москве у Латакију и при повратку ће повести све Русе који желе да напусте Сирију, саопштило је министарство.

"Иљушин-62" и "иљушин-76" носе 40 тона хуманитарне помоћи и биће спремни за евакуацију Руса који желе да напусте Сирију, поручило је министарство, преноси АФП.

Помоћ се састоји од електричне опреме, постељине, шатора и прехрамбених намирница попут конзерви са рибом, млека и шећера.

У међувремену, руско министарство одбране је објавило да је Русија у Медитеран послала још четири ратна брода који ће се придружити једном броду за пратњу и мањим бродовима који се већ налазе у том региону.

Министарство одбране је рекло да ће бродови бити у "војној служби", али није навело друге детаље.

Међутим, један војни извор је за РИА Новости рекао да ће главни задатак бродова бити учествовање у евакуцаији руских држављана из Сирије.

Према проценама Уједињених нација, скоро 70.000 људи убијено је од почетка сукоба у Сирији 15. марта 2011. године.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво