Читај ми!

Сукоб полиције и радника "Иберије"

Радници ваздухопловне компаније "Иберија" у штрајку сукобили се са полицијом на мадридском аеродрому Барахас. Улични протести најављени у центру Мадрида. Претпоставља се да ће штрајк донети проблеме за око 70.000 путника.

Запослени ваздухопловне компаније "Иберија" који су у петодневном штрајку због отпуштања више од 3.800 људи сукобили су се са полицијом на мадридском аеродрому Барахас.

Неколико стотина радника демонстрира испред аеродрома и унутар терминала 4. Међутим, изван терминала полиција је ударала пендрецима неке штрајкаче, преноси Ројтерс.

Синдикати који представљају већину запослених у "Иберији", укључујући пилоте, стјуардесе и носаче пртљага, од данас до 22. фебруара биће у штрајку, као и у још два наврата у марту.

"Иберија" је од понедељка до петка отказала 415 летова, док ће заједно са летовима других авиопревозника, укупно бити отказано 1.200 летова због недостатка особља на шпанским аеродромима.

Претпоставља се да ће штрајк донети проблеме за око 70.000 путника, преноси Ројтерс.

Радници "Иберије" кренули су у осам километара дугу протестну шетњу око мадридског аеродрома "Барахас", а улични протести најављени су за вечерас у центру Мадрида.

Синдикат је најавио и да ће првог и последњег дана штрајка на аеродромима широм Шпаније организовати демонстрације.

Компанија је саопштила да је декретом владе прописано да минимум процеса рада гарантује остварење 90 одсто летова на дугим релацијама, 61 одсто на средњим и 46 одсто на домаћим летовима. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво