Читај ми!

НАТО није светски полицајац

НАТО неће интервенисати у Сирији и Малију уколико то не буду захтевале Уједињене нације, поручио генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмусен. НАТО није светски полицајац, истакао Расмусен.

Генерални секретат НАТО Андерс Фог Расмусен рекао је да НАТО неће интервенисати у Сирији и Малију уколико то не буду захтевале Уједињене нације.

Расмусен је у интервјуу за бриселски портал ЕУ Обзервер рекао да је фрустриран извештајима о страдањима цивила у Сирији, али да НАТО неће интервенисати без мандата УН.

Чак ни сиријска опозиција није затражила да интервенишемо, рекао је генерални секретар и додао да НАТО није светски полицајац.

Расмусен је, сем тога, изјавио да не види улогу за Северноатлантски пакт ни у Малију, мада је подржао француску војну интервенцију у тој афричкој земљи.

Расмусен је истакао да је кресање војног буџета у неколико европских земаља све већи проблем за НАТО, јер се тиме повећава јаз између војних капацитета Сједињених Држава и европских чланица ове организације.

Упитан да ли би НАТО подржао стварање паралелних европских одбрамбрених снага, о чему се већ дуго расправља у Европи, Расмусен је рекао да је одлука о формирању такве структуре на земљама чланицама Европске уније.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво