Читај ми!

"Немо" у затишју, опасност од поплава

Зимска олуја "Немо", која је однела 11 живота у САД полако јењава. Улице градова на североистоку земље углавном су пусте. Снег од готово једног метра блокирао је саобраћај, а спасиоци покушавају да из сметова избаве стотине возача. Због топљења снега у приобаљу, страхује се од поплава.

Снежно невреме које је погодило североисточни део Сједињених Америчких Држава, одневши 11 живота, полако јењава. У делу земље у коме је 300 хиљада људи без струје и грејања, а саобраћај у застоју, на снази је ванредно стање. Док се олуја помера ка истоку, у неким државама укинуте су забране за кретање возила, а авиосаобраћај се нормализује. Снежно невреме узима данак и у Канади.

Иако јењава олуја, "Немо", једна од највећих која је погодила североисток Америке где живи 40 милиона становника, улице градова у том делу земље углавном су пусте. Снег од готово једног метра блокирао је саобраћај, а спасиоци покушавају да из сметова на путевима избаве стотине возача. Најтеже је око Бостона, где је настрадао 11-годишњи дечак.

Ватрогасац из Бостона каже да је дечак помагао оцу да очисти снег са аутомобила. "Ушао је у кола да се угреје, а пошто је ауспух био затрпан снегом дечак се отровао угљен-моноксидом", каже ватрогасац.

После отказивања више од 5.000 летова протеклих дана, авио-компаније нормализују рад. Авиони поново слећу у Бостон и на сва три њујоршка аеродрома, где су претходних дана чекале стотине путника.

Хаос је избегнут у Великој јабуци где је пало 30 центиметара снега. Да је најгоре прошло тврди градоначелник Њујорка Мајкл Блумберг.

"Најгоре смо прошли. Али зима још није готова. Ако ниске температуре потрају, биће леда на путевима, па позивам возаче на опрез", рекао је Блумберг.

Ванредно стање још је на снази у државама Њујорк, Конектикат, Роуд Ајленд, Мејн и Масачусетс, где је протеклих дана, први пут од 1978. године било забрањено кретање аутомобила. Због топљења снега у приобаљу, где удари ветра достижу 150 километара на час, страхује се од поплава.

Снежно невреме у Канади однело је најмање три живота, и без струје оставило хиљаде домова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво