Читај ми!

Масакр у Јужном Судану

Више од 100 људи, углавном жена и деце, убијено у Јужном Судану, када су побуњеници из заседе напали противничко племе. Међународни комитет Црвеног крста послао медицински тим да помогне рањенима.

Побуњеници у Јужном Судану напали су породице из противничког племена и њихову стоку и убили више од 100 људи, већином жена и деце, изјавио је један званичник.

Овај напад представља највеће насиље које се догодило у провинцији Џонглеј откако је 2011. године у племенским сукобима убијено 900 људи, саопштиле су Уједињене нације.

Побуњеници, потпомогнути припадницима племена Мурле, напали су из заседе колону припадника племена Лоу Нуер, рекао је гувернер Џонглеја Куол Мањанг, истичући да је убијено и 14 војника који су пратили колону.

Међународни комитет Црвеног крста послао је један медицински тим да помогне рањенима, јавио је Ројтерс.

Откако је стекао независност од Судана у јулу 2011. године, нафтом богати Јужни Судан покушава да успостави контролу над удаљеним територијама, препуним оружја након 22-годишњег грађанског рата и разореним међуетничким сукобима.

Према подацима УН, у држави Џонглеј од стицања независности Јужног Судана убијено је више од 1.500 људи.

Јужни Судан оптужује Судан да доставља оружје и муницију побуњеницима у Џонглеју, што Картум пориче.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се