Читај ми!

Зимска олуја над Америком

Ванредно стање у неколико америчких држава. Мећава Немо доноси гомилу снега и проблеме за око 40 милиона становника. Више од 600 хиљада људи без струје, очекује се позив за евакуацију. Мета мећаве - Бостон.

14.07 - Удари ветра у североистoчном делу САД достижу 110 километара на час, пише Бостон глоуб. Око 3.500 хиљаде екипа зимске службе ради на рашчишћавању путева. Власти саветују грађане да без преке потребе не крећу на пут, због великог броја саобраћајних несрећа које је проузроковао снег.

11.23 - У неколико градова државе Конектикат забележен снежни покривач од 80 центиметара. Метеоролози упозоравају на могуће ударе ветра од 120 километара на час у зони захваћеној невременом, због чега су власти позвале грађане који живе на самој обали Атлантика да се евакуишу. Око 600.000 људи без струје.

09.05 - Прва жртва снежног невремена у САД, јављају амерички медији. Проглашено ванредно стање у пет америчких држава. Без струје 380.000 хиљада људи у околини Бостона, а гувернер државе Масачусетс забранио саобраћај на свим путевима, осим за возила хитне службе, пише Бостон глоуб.

02.06 - Снег почео да прави проблеме у Њујорку. Градске власти спремиле око 2.000 специјалних возила за битку са сметовима. Њујорчани замољени да не користе своја возила.

Бостон је већ од послеподнева "град духова" јер су становници овог града озбиљно схватили упозорења да избегавају судар са мећавом Немо, која ће у наредних десетак сати направити прави хаос на источној обали Америке.

Снег је почео да пада око 23 часа по средњеевропском времену и очекује се да ће до јутра висина сметова достићи скоро метар. Центар два циклона судариће се око шест изјутра негде између Роуд Ајленда и Конектиката.

Ипак, Американце не брине само снег већ и олујни ветар који носи ова нова "историјска" олуја.

У Канади је већ забележено око 200 саобраћајних несрећа. 

Гувернери Њу Ингланда и Њујорка прогласили су ванредно стање, а кретање возила драстично је ограничено у Конектикату, Масачусетсу и Роуд Ајленду.

 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара