Читај ми!

Убијен амерички војник, Карзаи у САД

У Авганистану убијен амерички припадник НАТО снага. Нападач који је био у униформи државне војске, такође погинуо. Председник Авганистана Хамид Карзаи у посети САД, где ће са Бараком Обамом разговорати о будућности америчког присуства у овој земљи.

Нападач у униформи војске Авганистана убио је припадника међународних снага у тој земљи, а напад се догодио неколико сати уочи почетка четвородневне посете Америци авганистанског председника Хамида Карзаија.

Команда НАТО мисије ИСАФ је саопштила да испитује околности напада на југу земље. Званичници у Вашингтону који инсистирају на анонимности потврдили да је убијен амерички војник.

Приликом напада погинуо је и нападач, јавио је Би-Би-Си

Представник авганистанске војске је потврдио да се напад догодио у покрајини Хелманд, али није могао да потврди или негира да је нападач припадник војске или је био прерушен.

У том делу Авганистана већ се догодило више сличних напада на стране снаге. Укупно је убијен 61 припадник страних снага у нападима људи у униформама полиције или војске Авганистана.

Последњи такав напад је крајем децембра извела жена у униформи полиције.

Каразаи у САД 

Председник Карзаи данас стиже у САД, где ће се у петак састати са америчким председником Бараком Обамом, са којим треба да разговора о будућности америчког присуства у Авганистану.

Талибани су саопштили да би останак америчких снага у Авганистану, и у најмањем броју, значио наставак разарања и рата.

Међународне коалиционе снаге, на чијем челу је НАТО, повукле су током 2012. године око 30.000 војника и треба да окончају мисију до краја 2014. године.

У Авганистану се тренутно налази око 100.000 страних војника који обучавају војску и полицију за постепено преузимање безбедносних дужности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво