Нестао директор "Мисонија"

Виторио Мисони, директор и сувласник истоимене модне куће, са још пет особа, нестао док је приватним авоном летео у Венецуели. Потрага и после 24 сата неуспешна.

Спасилачке екипе, у чамцима и авионима, и даље трагају за несталим авионом у Венецуели, у којем су били сувласник италијанске модне куће "Мисони" Виторио Мисони и још пет особа.

Међутим више од 24 сата од када је мали авион са два мотора нестао са радара на путу од архипелага Лос Рокес, ка аеродрому "Мајкетија" у Каракасу, још нема никаквог трага о авиону.

"Немамо никаве нове вести," изјавио је функционер компаније "Мисони" Паоло Маркети, а преноси АП.

У авиону су, осим директора компаније Виторија Мисонија (58), биле његова супруга Мауриција Кастиљони, двоје пријатеља из Италије и два венецуеланска члана посаде. Они су се враћали са божићног одмора на острвима.

Спасиоци користе авион и хеликоптер и раде у сарадњи са венецуеланском обалском стражом, саопштио је јуче венецуелански национални институт за цивилну авијацију

Мисонијев млађи брат Лука, такође активан члан породичног бизниса, отпутовао је јуче у Венецуелу, како би надгледао потрагу.

Породица и пријатељи се још увек надају. "Још имамо трачак наде и надаћемо се док не будемо видели авион," рекао је државној италијанској телевизији РАИ Освалдо Скалвенци, рођак Елде Скалвенци, пријатељице која је била у авиону.

Авион је имао довољно горива за трочасовни лет, рекао је председник агенције за цивилну афијацију Франсиско Пас Флеитас, напомињући да је авион полетео у петак у 11:39 и да је требало да слети у Каракас 42 минута касније.

Ово није први пут да мали авион нестане или падне на рути за архипелаг. У јануару 2008. године авион са 14 путника, од којих осам Италијана, срушио се у близини острва због квара на мотору. Пронађена су тела пилота и копилота али остали путници су нестали.

Потом се 2009. године срушио још један авион са девет путника, али је пао у Карипско море и сви путници су преживели.

Архипелаг Лос Рокес, који чини неколико десетина острва око 150 километара од обале Венецуеле, једна је од најпопуларнијих туристичких дестинација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво