Убијен Гадафијев функционер

Либијски потпуковник Насер ел Маграби убијен је на свом имању. Ел Маграби је био високи службеник државне безбедности у време либијског вође Муамера Гадафија

Високи службеник државне безбедности, из времена либијског вође Муамера Гадафија, Насер ел Маграби убијен је у Бенгазију где је у последње време забележено више напада на војне и полицијске функционере.

"Потпуковник Насер ел Маграби пронађен је ноћас мртав на свом имању. Убијен је из ватреног оружја", јавио је АФП позивајући се на неименованог функционера полиције у Бенгазију.

Један други функционер је рекао да је тело пронађено на "фарми у подручју Сиди Фараја," и да је "истрага у току."

Оба извора наводе да је Маграби радио за омражену унутрашњу службу безбедности у Бенгазију у време режима Муамера Гадафија који је срушен у побуни 2011. године.

Само дан пре овог последњег случаја, отет је шеф одељења за кривичне истраге у Бенгазију Абделсалам ел Махдави. Још није познато где се налази.

Мало је оних који желе јавно да говоре о мотивима убистава и отмица, али неки од инцидената се приписују тврдокорним исламистима и њиховој освети припадницима бившег режима.

Гадафијева служба безбедности је имала значајну улогу у репресији и хапшењу хиљада политичких дисидената и исламиста током његове владавине.

Бенгази, који је био колевка побуне против Гадафија, важи за упориште џихадиста, укључујући екстремисте који су убили америчког амбасадора Криса Стивенса и још тројицу Американаца 11. септембра прошле године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво