Читај ми!

Зашто је Тесла важан?

Поводом 70 година од смрти Николе Тесле, у Њујорку ће бити одржана меморијална конференција. Циљ конференције је да на једном месту окупи светске умове, научнике, инжењере, стручњаке за иновације, уметнике, писце и велики број Теслиних поштовалаца.

У Њујорку ће од 5. до 7. јануара бити одржана меморијална конференција поводом 70 годишњице од смрти научника и изумитеља Николе Тесле.

Конференцију под називом "Зашто је Тесла важан", у оквиру које ће бити додељене и награде, организује научна фондација "Никола Тесла" из САД.

Учесницима ће се обратити, како је најављено, председник Генералне скупштине Уједињених нација Вук Јеремић, председник и оснивач Фондације Никола Лончар, почасни председник Давид Вујић, као и извршни директор Фондације Марина Швабић и други.

У оквиру конференције биће одржана предавања, презентације, дискусије и документовани докази о растућем интересовању за Теслу.

Циљ конференције је да на једном месту окупи светске умове, научнике, инжењере, предузетнике из области алтернативне енергије, стручњаке за иновације, уметнике, писце и велики број Теслиних поштовалаца.

Конференција се одржава у хотелу "Њујоркер" у којем је он провео последњих десет година живота и у којем је преминуо 7. јануара 1943. године.

Како је најављено, конференција ће почети гала пријемом и доделом Теслиних награда у области науке, духовности, финансирања и посвећености промоцији лика и дела Николе Тесле.

Овогодишњи добитник награде "Тесла спирит авардс" је, између осталих, стална мисија Србије у Унеско за упис имена Никола Тесла у регистар Памћења света.

Награда се постухмно додељује амбасадору Драгољубу Најману.

Такође, добитници награде су и Музеј "Никола Тесла" из Београда, као и др Љубо Вујовић и организација "Теслина Меморијала за животно дело" у области промоције лика и дела Тесле у САД и други.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се