Запаљено више од хиљаду аутомобила

Настављена неславна "традиција" у Француској – током новогодишње ноћи запаљено 1.193 аутомобила.

Широм Француске током новогодишње ноћи запаљено је 1.193 празних, паркираних аутомобила, саопштио је министар унутрашњих послова Мануел Валс, преноси АП.

Агенција подсећа да је паљење аутомобила на Нову годину постало неславна "традиција" у тој земљи од почетка 90-тих година прошлог века и да је настављена и на почетку ове.

АП наводи да нема начина да се број запаљених возила у овог новогодишњој ноћи упореди са недавним, јер је конзервативна влада бившег председника Николе Саркозија престала да званично објављује те податке док је он био на власти.

Агенција, међутим, наводи да је та бројка отприлике уједначена јер је тако, 31. децембра 2009. године, запаљено 1.147 возила.

За поједине француске стручњаке, није паметна одлука садашње социјалистичке француске владе да поново почне да објављује податке о броју запаљених возила на новогодишње вече.

Бруно Бешиз из Саркозијеве партије, задужен за питања безбедности, сматра да објављивање тих података управо мотивише младе у Француској да чине та кривична дела.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се