Читај ми!

Зашто су заустављени радови на обнови улице у Жељуши код Димитровграда

Станари Улице маршала Тита у Жељуши, код Димитровграда, зауставили су реконструкцију улице, јер сматрају да су им угрожени прилази до кућа. Из локалне самоуправе обећавају ревизију пројекта.

Незадовољни мештани већ више од месец дана упућују жалбе извођачу радова, инспекцији и локалној самоуправи. Кажу да им није омогућен увид у пројекат, а потписали су и петицију да се улица врати у првобитно стање.

“Револт се јавио оног тренутка када смо дошли до ове фазе и када су видели да ће им прилази бити затрпани, подигнут ниво, урушене ограде”, наводи Дејан Сотиров, из села Жељуша.

Драгица Ангелов, мештанка истог села додаје: “Ово је једноставно животно питање и угрожавање имовине, приватне имовине која нам је уставом загарантована. Покушавали смо да не буде то преко адвоката и суда, да ипак не оштетимо општински буџет.”

“Прва примедба свих грађана је ширина пута. Друго, ако је по пројекту предвиђено 1,5 метара тротоара, зашто га на појединим местима нема ни метар”, каже Зоран Стаменовић из Жељуше.

“Ако већ служе наше ограде као потпорни зидови то треба да буде у пројектној документацији, да се мештани упознају с тим и да дају сагласност”, истиче Валентина Зарков.

У локалној самоуправи кажу да је пројекат обнове улице Маршала Тита прошао јавни увид и да нико од грађана није имао примедбе. Највећа измена је изградња тротоара са западне стране. То делимично нарушава прилазе, али је општина била спремна да финансира изградњу приступа. Мештани су то одбили.

Др Владица Димитров, председник Општине Димитровград наглашава: “Остаће 2 канала, прилази какви су им били, у том доњем делу, дакле та прва партија улице ће бити тако направљена и неће имати тротоар. То су њихови захтеви били и ми смо прихватили те захтеве и на скупштини донели одлуку да уђемо у ревизију пројекта тог дела улице”.

У улици је већ замењена водоводна мрежа, а очекује се да поступак ревизије пројекта почне током ове недеље.

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво