Хуманитарна представа врањских гимназијалаца за вршњака Луку

Драмска секција Гимназије "Бора Станковић" у Врању је активна већ годинама, припремају представе, а за представу "Судије", две ученице уз помоћ професорке, урадиле су адаптацију и режију. Прикупљени новац од улазница уплатили су за лечење оболелог вршњака Луке Јањића из Бујановца.

Креативност и таленат су спојиле као и две Домановићеве приповетке и део из библије о судијама. Емилија и Милица, ученице врањске Гимназије су драматизовале дела и режирале представу "Судије".

 

"Сви смо се сложили да радимо Домановића, тачније његове две приповетке "Дангу" и "Вођу" и ми смо те две приповетке објединили у једну целину и додали неке елементе из Библије", каже Емилија Арсић, ученица, редитељка представе Судије.

"Како видим реакције публике мислим да су јако задовољни нашим радом. Ово је била хуманитарна представа и једном нашем суграђанину ћемо се ја се искрено надам да ћемо му изаћи у сусрет и да ћемо му помоћи", објашњава Милица Данев, ученица, редитељка представе Судије.

Магија позоришта у гимназији траје од 1896. године када је тадашњи професор Радоје Домановић на сцену поставио Његошев "Горски вјенац". У представи "Судије" учествује осамнаесторо ученика, међу њима има и добитника награда на претходним фестивалима.

"Од прошле године имам награду за најбољу женску улогу на позоришним сусретима у Крагујевцу. Такође и наш друг Богдан има за најбољу мушку улогу. То смо добили прошле године, а оне претходне смо добили за колективну игру", објашњава ученица Нина Тасић.

"Ово је једна изузетна екипа деце која је врло орна да ради и која месецима већ ради укључујући и зимски распуст и у току зимског распуста су трајале пробе, јер су они као један добар сатни механизам", истиче професорка Нела Димитријевић.

Новац од улазница ученици су уплатили за лечење вршњака Луке Јањића из Бујановца. Лука болује од тумора на мозгу и неопходне су му терапије у Швајцарској.

Рачун за помоћ Луки Јањићу из Бујановца је:

200-133422064-62

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво