Бесплатна прослава матурске вечери за лозничке средњошколце

Више од осам стотина средњошколаца у Лозници, али и њихове родитеље обрадовала је вест да ће прослава матурске вечери бити бесплатна. Трошкови организације матуре за све четири средње школе у том граду ићи ће на рачун локалне самоуправе.

Прослава матуре брига је за многе родитеље, јер у жељи да испуне захтеве своје деце, рачуни за само једно вече знају да премаше, кажу, и просечну плату. Вест о бесплатној организацији матурске вечери у Лозници, обрадовала је многе.

"Радим већ двадесетпет година и није било раније овако нечега. Мислим да је ово диван поклон за нашу дивну децу, за наше матуранте и један леп начин да их исрпатимо у њихов будући живот", каже Славица Ћалић, разредни старешина.

"Родитељи су се просто одушевили на ову идеју и доста им је лако пало, јер тај новац могу да искористе за неке друге ствари", додаје ученица Хелена Гајић.

"И ако доста њих није могло да приушти себи, овај пут ће моћи да сви будемо заједно и да нам свима буде лепо", објашњава ученица Николина Ћосић.

Иницијатива града обухвата покривање трошкова за целокупну организацију - од услуге конобара, преко музике, вечере и пића.

"Свака школа ће имати прославу матуре за себе одвојено, али под потпуно истим условима, све прославе ће бити организоване у Спортском центру "Лагатор" објекту који иначе припада граду", истиче Јелена Мирковић, председница Актива лозничких средњих школа.

"Свих 840 ученика прослава матуре неће коштати ниједан једини динар што мислим да је податак којим се ниједна или готово ниједна локална самоуправа не може похвалити. На овај начин ми ћемо им још једном показати да је град уз њих, а са друге стране ово ће бити значајна подршка и растерећење за буџет родитеља", објашњава Милан Југовић, помоћник градоначелника Лознице.

По први пут, кажу, на матурско вече доћи ће сва деца. Надлежни уверавају да ће се и будуће матуре организовати на исти начин.

 

 

 

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво