Будући учитељи и учитељице из Лепосавића, Бањалуке и Сомбора на заједничкој настави

На Педагошком факултету у Сомбору организована је студентска размена са Филозофским факултетом из Бањалуке и Учитељским из Лепосавића. Учесници су недељу дана похађали наставу са колегама из Сомбора.

Циљ је да се будуће учитељице и учитељи упознају са начином рада на факултету у Сомбору, а посебно са наставом из стручних предмета. По пет студенткиња из Бањалуке и Лепосавића пратило је наставу седам дана.

"Концепт Педагошког факултета у Сомбору је такав да има мало више природњачких предмета, зато нам и значи јер би видела искуство са овог факултета и на тај начин унапредиле себе. Ово нам и те како значи јер на овај начим ми одржавамо контакте, размењујемо искуства и на тај начин освешћујемо колико је битна улога нас васпитача и учитеља и наравно надамо се да ћемо и ми угостити наше колеге из Сомбора, али и наравно из Бања Луке", каже Тијана Милић, студент Учитељског факултета у Лепосавићу.

Ово је и једна од промоција педагошких студија, на које се из године у годину уписује све мање бруцоша.

"Младе све мање интересује просвета и тај став морамо рапидно да мењамо, да им приближимо просвету, да вратимо младе човекољубљу и да вратимо вредностима које су трајале и које ће трајати и даље и да се ми вратимо као друштво највећим вредностима које постоје и у Српском народу и уопште", наводи Саша Марковић, декан Педагошког факултета у Сомбору.

Уз обавезе у настави, део пројекта је и упознавање туристичких, културних и историјских знаменитости.

"Баш сам се одушевила знаменитостима које се налазе у овом граду, имамо веома богат програм и данас се возимо фијакером где је то у овом граду веома познато и мени ће бити први пут", истиче Милева Ковачевић, студент Учитељског факултета у Лепосавићу.

"Обишле смо читав град и онако баш се одушевиле, тако да доста колегиница размишља чак и овде мастер да упишу, толико нам је пријао град, тако да заиста смо се одушевиле Сомбором", наглашава Анђела Вукајловић, студент Учитељског факултета у Бања Луци.

Педагошки факултет из Сомбора је сем сарадње са факултетима из Бањалуке и Лепосавића организовано и размену студената са Педагошким факултетом из Врања.

субота, 27. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво