Читај ми!

Палић: Две женке пегавих хијена нови становници Зоо врта

Из Зоолошког врта у мађарском граду Јазберењу, у палићки парк природе стигле су две женке пегавих хијена. То је плод успешне сарадње са зоо-вртовима у суседној земљи која траје деценијама.

Десетогодишња Софи и четрнаестогодишња Зури освојиле су двориште објекта за хијене којим је до сада владао мужјак Моци, јер је то природни поредак код тих афричких грабљиваца.

"Оне ће правити друштво нашем мужјаку, сада већ 21-годишњем Моцију који је осам година био сам у палићком ЗОО врту. Оно што је карактеристично за хијене је да у њиховим чопорима владају женке, то је матријархат. Тако да наш Моци мора да се навикне на женке у његовом присуству и да он више није главни у његовом испусту", каже Јелена Тољагић из ЗОО врта Палић.

Као приступни члан Европске асоцијације зоолошких вртова, палићки парк природе има најбољу сарадњу у размени животиња са неколико ЗОО вртова у Мађарској:

"Веома нам је драго када они вишак својих животиња донесу код нас у ЗОО врт јер тиме показују једно лепо партнерство и да су сигурни да ће њихове животиње имати лепу негу и станиште код нас", наводи Јелена Тољагић из ЗОО врта Палић.

Женке пегавих хијена добро су се адаптирале на палићке услове, јер од када су стигле, не улазе у волијере, већ се углавном сунчају у дворишту објекта.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво