Читај ми!

Веслачи Србије, кандидати за Париз, на провери у Зрењанину

Прво овогодишње званично такмичење за веслаче било је на сувом. У Зрењанину је одржано првенство Србије у ергометрима, са више од 400 учесника. Била је то прилика да кандидати за Олимпијске игре у Паризу провере колико су им успешне биле зимске припреме.

Зрењанинка Јована Арсић чланица београдског Партизана је за сада једина српска веслачица која има олимпијску норму. Пре такмичења у Паризу ће поново покушати да освоји медаљу на европском првенству које се одржава у Сегедину.

"Битно је наравно финале и борба за медаље, да могу да оправдам место од прошле године. И наравно главни циљ ове године су Олимпијске игре. Најбитније нам је да направимо што више километара до Олимпијских игара, ја имам сада превеслано хиљаду километара. Требало би бар још три, четири како знам и умем да одрадим за пет месеци", наводи Јована Арсић, репрезентативка Србије у веслању.

Ергометри симулирају трку на води која је дужине два километра. На овој справи су Милош Васић и Мартин Мачковић потврдили да је реално да се нађу још једном на Олимпијским играма.

"Знају се ти резултати које смо пре веслали, онда се то може да се упореди. Тако сад ово пошто је најбоље време у својој каријери које сам веслао и Мартин је исто веслао, са ким веслам, је веслао своје најбрже време. То је показатељ да смо на добром путу и да смо добро спремни", каже Милош Васић, репрезентативац Србије у веслању.

Репрезентативци су од новембра у тренажном процесу. Почели су у Тивту, у јануару боравили у Француској, а у фебруару у Италији. Тражили су погодне временске услове, а ова зима је свугде била блага.

"Али кад смо ми планирали припреме нисмо ни знали какво ће време да буде, јер обично у јануару је хладно и гледа се сваки тренутак да се изађе на воду. Када нема ветра и ако је нула степени није проблем да се весла. Кад је нула степени и ветар онда се добија осећај да је много хладније и онда не излазимо на воду", каже Никола Стојић, тренер ВК "Партизан".

Уз Европско првенство мушки део селекције ће имати прилику да оствари норме за Олимпијаду и на светском купу у Луцерну у мају.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво