Читај ми!

Пасарела у Крушевцу свима доноси безбедност, а зашто станаре крај ње и брине

За безбеднији саобраћај и лепши изглед града, пре месец дана у Крушевцу је крај главне аутобуске станице почела изградња прве пасареле, за коју су град и донатори издвојили 73 милиона динара. Иако је пројекат атрактиван и модеран, станари зграде крај које пешачки мост почиње имају примедбе.

 

И сами сведоци бројних саобраћајних незгода у једној од најфрекфентнијих крушевачких улица, станари из Бријанове сагласни су да ће пасарела дуга 60-так метара, бити изузетно важна за безбедност пешака.

"Стварно је дивна идеја, али изградњом ове пасареле затварају се локали потпуно, они неће бити виђени. Станови у овој висини, значи 4,50м, то је све до ових горњих тераса, то је затворено. Они ни сунце ни месец неће видети", наводи Душка Вељковић, станарка зграде у Бријановој 54.

"Јесте близу објекту, али је све у складу са законом и са прописима. Грађевинска дозвола је добијена за тај објекат. Најближа тачка пасареле са објектом је неких 1,5м до границе парцеле и од те тачке се пасарела константно удаљава. Делом може да се каже да заклања, додаје неку сенку за локале који су у приземљу, али то су локали није стамбени простор тако да то се и не користи за живот него за рад", наглашава Милош Јовић, в.д. директора Јавног предузећа за урбанизам и пројектовање Крушевац.

Тако је у пројекту. У реалном животу крај локала су и станови. Отуда су се Градској управи и надлежнима станари Бријанове 54 обратили са захтевом да пасарела у зони зграде, између прва два стуба, не буде наткривена.

"Тражили су допуну документације, то смо одрадили, е сад чекамо даље. Станари не траже ништа друго него само пристојан прилаз згради и земљиште за редовну употребу", истиче Драгана Антонијевић, управница Стамбене заједнице у Бријановој 54.

"Станари би могли, пошто ту постоји изграђена нека платформа за улазак у један локал, за њу није добијена дозвола, евентуално могу да ускладе свој део парцеле са јавном и онда ће имати и више од 3м фактички ту простора", објашњава Милош Јовић, в.д. дир. Јавног предузећа за урбанизам и пројектовање Крушевац.

До октобра, када је планиран завршетак радова, у Бријановој улици биће измењене све инсталације, а станари ће уз приступну рампу крај улаза, добити и ново степениште ка локалима.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара