Читај ми!

Врњачка Бања: И туристи и пацијенти на лечењу

Међу гостима Врњачке Бање, у овом тренутку, највише је пацијената на лечењу и рехабилитацији у стационарима и бањским лечилиштима. Поједини капацитети попуњени су више од 80 одсто. Врњачка Бања се у овом периоду године окреће и конгресном туризму.

У Врњачкој Бањи тренутно борави око 5.000 гостију. Највише их је у стационираним здравственим установама те у Специјаној болници за лечење дијабетеса и рехабилитацију након оперативних захвата.

“Ту сам на неком лечењу од дијабетеса и тако. Лепо је. Лепо је. Бања је пријатна. Особље такође у центру на завидном нивоу”, каже један гост.

“Одлично ми прија одмор. Зато и долазим два пута годишње у хотел Меркур и уопште у Врњачку Бању”, наводи једна туристкиња.

На лечењу и рехабилитацији у Специјалној болници Меркур тренутно је највише пацијената о трошку Републичког фонда за здравствено осигурање који имају право на десетодневни боравак у бањи сваке 4. године, уколико болују од дијабетеса.

“У Меркуру су пре свега пацијенти али такође и велики број радних организација које шаљу своје раднике на одмор и рекреацију. На лечењу и наравно комерцијални гости којих има данас преко 250”, каже Др Дејан Станојевић, директор Специјалне болнице Меркур.

У Врњачкој Бањи очекују и пораст броја гостију од средине маја. Са 750 најављених пацијената Меркур ће бити попуњен више од 95 одсто. Конгресни туризам је у замаху у ово доба године. Најављени су стручни скупови са више од 2000 учесника.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара