Читај ми!

Завојско језеро - бисер Старе Планине

Једно од незаобилазних места које походе туристи на Старој планини је Завојско језеро. Тамо нема посебних туристичких садржаја али их надомешћује изузетна природа, богата разноврсном флором и фауном. Зато ни променљиви временски услови на надморској висини од око 700 метара, нису спречили најупорније да стигну на омиљену дестинацију.

Бег од стресног градског живота и потпуни склад са природом - то је оно што туристи проналазе на једном од старопланинских бисера.


Право време. За првомајске празнике смо погодили и време и место. Прелепа вила, прелеп поглед”, лаже Едита Ердељ.

И док неки тек откривају чари Завојског језера и околине, има и гостију који себе називају староседеоцима.

Долазим тридесет година и прелепо ми је овде. Ваздух ми одговара, кисеоника колико хоћете, језеро фино за купање, чиста вода, може и да се пије”, објашњава Љиљана Накић из Београда.

Овде нема хотела и ресторана, а смештај се може наћи само у сеоским кућама. Ипак, све је више оних који се озбиљно баве туризмом и планирају проширење капацитета.

Долазили су нам гости из Немачке, Холандије, Венецуеле. Гости су углавном презадовољни због услова и свега што им нудимо“, објашњава Ирена Павловић, власница апартмана на Завојском језеру.

Сад нам је у плану још четири апартмана, одмах поред наше виле. Ту ћемо користити средства из ИПАРД програма, бесповратна средства из Европске уније”, каже Немања Живадиновић, власник апартмана на Завојском језеру.

Завојско језеро одликује изузетно чиста вода прве категорије, која је рај за риболовце, али ни околина не заостаје својом лепотом. Идеална је за планинарење и обилазак чувених старопланинских водопада.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара