Читај ми!

Рума: Концерт за Мину

Двадесетједногодишња Мина Пошарац из Руме, болује од агресивног тумора на кичми. Овој студенткињи дефектологије, за лечење на клиникама у иностранству потребно је 400 хиљада евра. Прилику да помогну, Румљани ће имати сутра на хуманираном концерту у Културном центру.

Тог јутра пробудила сам се и схватила да не могу да померам ноге -испричала нам је Мина Пошарац, до тада здрава девојка која се после успешног испитног рока вратила у Руму код породице.

Живот јој се мења преко ноћи, сазнаје за дијагнозу тумора на кичми, добро познату лекцију на факултету и уз помоћ породице одлучује се за операцију.

“Ништа никада није указивало на то да нешто са мном није у реду. То је заинтригирало све докторе, јако су били шокирани тиме што је то глиобластом, нико није мислио да је то нека малигна ствар. Ја сам оперисана и дијагностикована за само 11 дана, не знајући да је то малигнитет, зато сада имамо проблем, односно имали смо проблем да нађемо клинику која ће да реши мој случај, зато што се код мене, на жалост догодила прогресија болести, односно, мој тумор се вратио”, каже Мина Пошарац, из Руме.

За операцију у Турској или у Јапану потребно је 400.000 евра, не рачунајући контроле и вакцину.

У прикупљање новца укључили су се многи добри људи у оквиру фондације “Буди хуман“ али и у појединачним акцијама. Ипак, време истиче, а на њеном рачуну је половина потребне суме.

“Није нам непознато да будемо хумани и нисмо ни мислили да ће то требати нама, али ето, то се десило, и мислим да ће све ово да се изгура онако како Мина жели, како ми сви желимо, то је то, борба наша мора да изађе на добро, Мина мора да живи”, каже Мирјана Пошарац, Минина мајка.

У тешкој ситуацији, Мина је насмејана и има невероватну снагу коју јој дају породица, пријатељи и њен младић. Редовна је на факултету, активна на друштвеним мрежама.

“Таква сам рођена, рођена сам насмејана и рођена сам да живим, и мислим да је то формула за успех. Ја сам испите давала само четири дана након што сам изашла из болнице и скинула катетер и заиста, поносна сам на свој успех и свој факултет и професоре који ми заиста излазе у сусрет”, наводи Мина Пошарац.

Ову храбру девојку болест не може да поколеба. У соби за рехабилитацију коју јој је с љубављу направио тата, машта да поново стане на ноге и да се као дипломирани дефектолог посвети раду са децом.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво