Читај ми!

Прича о хуманој Врањанки и хуманости њених суграђана

Док се за лечење Надице Стошић у иностранству још прикупља новац у различитим друштвеним акцијама, ова млада Врањанка која болује од мултипле склерозе одлучила је да донира косу деци оболелој од карцинома.

Ведрина, отвореност, осмех – то је оно што прво уочите када упознате Надицу Стошић. Упечатљива је и њена коврџава коса коју је сада исправила како би знала колико може да је донира. Надица је на пола пута до клинике у Москви на лечење мултипле склерозе.

boxPluginImg

"Док се скупи остала половина, ја ћу и даље да је пуштам, и онда ћу пре него што кренем да је донирам, да се направе те перике за децу, да им се врати осмех на лицу. Рецимо, знам да им је тешко, терапије су све јако тешке, и сама помисао да су ћелава исто утиче на њихово оздрављење", истиче Надица Стошић.

А за оздрављење не само Надице, већ и Снежане, Адријане, Софије, ујединили су се и појединци и удружења у Врању. Непрестано се организују акције, припрема се и концерт у порти Саборног храма.

"Хуманост рађа хуманост, тако да се људи одазивају, долазе на штандове и купују све оно што смо изложили овде, и стварно очекујемо да ће бити добро", наводи Марија Додић, из Женског солидарног фронта, Врање.

"Један од покретача хуманитарног концерта је Епархија врањска, ступили смо у контакт са Николом Роквићем, нашим славним певачем, а још бољим човеком, који је пристао без икакве надокнаде да одржи концерт како би наше три суграђанке сакупиле средства", каже Ведран Костић, свештеник Епархије врањске.

"Сви су се ангажовали, доста њих. И ја бих желела да се захвалим свима. Велико хвала и не знам, јако сам срећна, и у ишчекивању", захвална је Надица Стошић.

Надица је у ишчекивању да до маја, када јој је заказан термин за лечење, буде прикупљено готово седам милиона динара. Садржај поруке коју шаљемо на 3030 да јој помогнемо је 1436.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се