Читај ми!

Алекса Кондић из Руме - шампион “Слагалице”

Рума има шампиона у знању. Дипломирани политиколог Алекса Кондић, победник је 160. циклуса РТС-овог квиза Слагалица за који се, како каже, припремао цео живот.

Читање му је и посао и хоби. На радном месту, у Научном одељењу Градске библиотеке окружен је са 20.000 књига. Знање је стицао радозналошћу а храброст подршком околине. Она је била и решење једне од асоцијација.

“Слагалица је квиз који гледам од малих ногу, скоро две деценије пратим и одувек сам знао да ћу да се пријавим. Напросто, требало је да скупим довољно и знања и храбрости да бих могао да учествујем, ова победа је за мене заиста остварење сна, јер сам желео одувек да победим, веровао сам у себе”, наводи Алекса Кондић, победник 160. циклуса Слагалице.

Успехом у квизу РТС-а, двадесетдеветогодишњи Румљанин, радост је донео и колегама у Градској библиотеци.

“Јако смо поносни на нашег колегу Алексу, иако смо окружени књигама, често уместо енциклопедија консултујемо њега, будући да су његова знања темељна, опширна, иначе, он је и сјајан колега”, истиче Ивана Костадиновић, библиотекарка.
Алекса је годину дана млађи од “Слагалице”. Омиљена игра му је “Ко зна, зна”, а области - историја, политика и спорт.

“Све што радите, да бисте радили добро, морате волети, тако и ја волим да сазнајем нове ствари, волим да упијам знање, и то је нешто што ми помаже, ако нешто не волите, неће вам то ићи, читам енциклопедије, књиге”, додаје Алекса Кондић, победник 160. циклуса Слагалице.

Алекса Кондић каже да му је победа у Слагалици, подстрек за даљи рад и усавршавање. Део новчаних средстава од наградног фонда уложиће да обогати кућну библиотеку.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се