Читај ми!

Андреа Стојадинов корак ближе Паризу

На гренд слем турниру у Узбекистану џудисткиња „Тамиша” Андреа Стојадинов из Панчева освојила је златну медаљу која је приближава учешћу на Олимпијским играма у Паризу следеће године.

Андреа Стојадинов је златну медаљу освојила у правом тренутку. Прошле године се мучила са повредама и сада ће са више самопоуздања наставити нову сезону.

„Много ми значи златна медаља јер нема много такмичара из Србије који се могу похвалити са златом са гренд слема. До сад сам освајала три бронзе, а последњи пут сам се попела на победничко постоље јако давно. Ово ми доста значи и говори ми да добро радимо и да треба да наставимо овако даље”, каже Андреа.

У финалу је савладала Португалку Kатарину Kосту, од које је до сад стално губила, и то у последњим секундама меча захваљујући великом преокрету.

„Било је веома стресно и бурно. Међутим, успели смо да останемо хладне главе и ја и, што је још важније, она. Тако да смо корак по корак градили сваки меч и нисмо губили главу”, објашњава тренер Алекса Стојадинов.

Џудо клуб Тамиш организовао је за своју шампионку малу свечаност. Андреа је пренела своја искуства са такмичења младим такмичарима и одмах након тога одрадила са њима и тренинг.

„Волела бих једног дана да достигнем успехе наше Андрее и трудићу се да будем што боља. Она ми помаже у сваком тренутку”, каже Наталија Новаковић из ЏK Тамиш.

„Од ње можемо да научимо како да радимо напорно, да вежбамо и да једног дана и ми будемо шампиони као она”, истиче Давид Мамојка из ЏК Тамиш.

„Мотивише ме тако што и ја радим са њом и захваљујући томе побољшавам свој рад и много ми помаже да будем што боља”, каже Марија Пеневски из ЏК Тамиш.

Андреа ће наставити вредно да тренира, јер најважнији циљ ове године јој је да испуни норму за учешће на Олимпијским играма следеће године у Паризу.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво