Врњачка Бања: Станови за двадесет породица

У насељу Дубоки Поток у Врњачкој Бањи приводи се крају изградња стамбене зграде у којој ће живети 20 социјално угрожених породица. Међу њима је и трочлана породица Николић која је пре само два месеца морала да се исели из стана у једној од најстаријих бањских вила којој се под теретом снега урушио кров.

Од 5 породица колико је живело у овој оронулој бањској вили преостала је још само једна. Крајем децембра прошле године иселила се и Наташа Николић са супругом инвалидом и сином јер се кров урушио под снегом управо у њиховом стану.

"Кад је пао део крова онда је било страшно. Страшно је било, вече је било. То је лупило, пукло као, утисак смо имали, да је кућа пала цела", каже Наташа Николић, станарка виле Кола српских сестара.

Вила Кола српских сестара је стара више од 100 година и знајући у каквом је стању и пре него што се догодила ова несрећа, Наташа и њен супруг су конкурисали за социјални стан. Општина приводи крају пројекат социјалног становања у сарадњи са Европском унијом како би збринула породице у тешком материјалном стању и жртве породичног насиља.

"У тој згради ће бити смештено још пар ромских породица и жене жртве насиља. Отприлике очекујемо да то за неких месец, месец и по дана, породица Николић и те остале породице буду смештени", каже Иван Радовић,- председник СО Врњачка Бања.

Након сазнања да ће ускоро бити решено њихово стамбено питање Наташа је коначно одахнула јер је у живела 28 година у трошном и мемљивом стану који је њен супруг наследио.

"Ја више не смем да се обрадујем. Нити да будем срећна. У моменту ми је све било нестварно. Али после, какви, били смо, пресрећни смо били", каже Наташа Николић.

У оквиру истог пројекта социјалног становања вредног 850 000 евра, локална управа је део новца определила за реновирање 3 стана и куповину једног сеоског домаћинства.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво