Како се живи у селима уз Западну Мораву - у извештајима најмлађе репортерке Миле Видојевић

Како изгледа живот у селима уз Западну Мораву, вредно извештава Мила Видојевић из Мојсиња. Ова информација не би била необична да ова девојчица није најмлађа репортерка у Србији.

"Ја сам Мила Видојевић и ми се налазимо испред Основне школе Татомир Анђелић, истурено одељење Мојсиње."

Овако осмогодишња Мила припрема репортажу о цркви у селу Мојсињу и тако користи кратак школски распуст. Извештава и о темама из неколико околних села. Добро се сналази испред камере, а у свему јој помаже отац Иван који снима и монтира. Репортаже објављује каже на мрчајевачком порталу који је направио након веома посећеног профила на друштвеној мрежи посвећеног локалним вестима.

 

"Некад може да буде и тешко, а некад је и лако, кад не могу нешто да запамтим, ја то прочитам, а некад сама памтим", каже Мила Видојевић, ученица другог разреда из Мојсиња.

"Захвањујући њој кренуле су неке идеје, сетила се сама, затим смо и проширили", истиче Иван Видојевић, Милин отац.

Иван је радио аматер па Мила и тако прикупља информације.

Са комшијом Лазом из Бечња Мила је и даље у контакту. О њему је почетком месеца направила причу као апел да му се помогне јер тешко живи. Репортажа је имала одјек на интернету, а и неопходна помоћ је стигла.

"И видела сам код куће како му је кућа стара и видела сам да му треба помоћ, онда сам замоллила тату да направимо репортажу о томе, да му помогнемо", додаје Мила.

Мила је ученица другог разреда Основне школе "Татомир Анђелић" из Мрцајеваца у издвојеном одељењу у Мојсињу. И о школи је извештавала поводом прославе Савиндана, што се, како каже, свима допало.

"Препознају људи, јављају се, на неки начин је лепо то, вероватно она тога још није свесна али пријаће јој, мени је мило", задовољан је отац Иван.

Током сретењског распуста Мила је путовала у Београд, а и то је искористила за снимање нових прича. Кад одложи микрофон враћа се правим дечијим активностима.

 

 

 

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво