Ена Бојић, шабачка уметница која обећава

Виолинисткиња Ена Бојић из Шапца, са само 15 година зарадила је себи инструмент.Победила је на Међународном такмичењу гудача у Бањи Ковиљачи и од организатора добила овај вредан поклон.

Ова скромна девојчица на сцени има вулканску енергију као прави маестро. У ризници успеха, Ена Бојић има 25 награда, али победа у јакој конкуренцији од стотину младих гудача у две етапе на такмичењу у Бањи Ковиљачи, донела јој је највећи поклон, нову виолину ручне израде која ће јој омогућити да настави усавршавање.

 

 

"Једва чекам да свирам на њој од септембра и покажем нешто ново," нестрпљива је млада уметница," да вежбам, свирам. Цео живот планирам да се бавим музиком, поготово да свирам виолину, она је некако мој живот цео, музика је мој сан!"

Музичку школу "Михаило Вукдраговић" у Шапцу Ена похађа од осме године. Од почетка је прате педагог Драгана Гајић и корепетиторка Милица Зидарић. Овај тим изазове превазилази лако и то заједништво, кажу, уз предан рад увек донесе резултате.

Драгана Гајић, професерка виолине МШ "Михаило Вукдраговић" Шабац, истиче: "Ена и ја интензивно радимо заједно седам година, од првог дана, од припремног разреда. Ена ове године завршава шести разред основне и уписује средњу школу. Много значи било ком педагогу да има такво дете са којим је задовољство радити и пратити његов напредак и његову зрелост као извођача."
Осим љубави и посвећености, Ена је научила важну лекцијуи из захвалности. Зато ће у својој основној школи организовати концерт, поклон свима који су показали разумевање за њене изостанке због концерата и такмичења.

 

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара