После више од четири девеније,малишани у Медвеђи добили реконструисани вртић

Новац су обезбедили Координационоо тело за Бујановац, Прешево и Медвеђу, Министарство за државну управу и Општина Медвеђа.

 Уређено, пријатно и ново. Од пода до крова, све је овде добило лепши изглед на задовољство родитеља који децу радо доводе у вртић.

 

Нада Симић kaже: "Као родитељ сам презадовољна, више не  бринемо због прокишњавања, због дувања кроз прозоре." У свему јој се придеужује јој се и Александра Станојевић, мајка.

Бољи услови за боравак малишана, али и за запослене! Кажу, добили су простор који подстиче и мотивише на још посвећенији рад.

"Сада је фантастично, много нам је лакше за рад, некако су нам сад просторије светлије," задовољна је Светлана Аџић, васпитачица.

У сваки кутак Предшколске установе "Младост" у Медвеђи уткани су љубав и топлина, тако је од улаза и дворишта за игру. Безбедност деце је на првом месту, зато су са олакшањем дочекали и реконструкцију кухиње.

Јелена Пиљевић, куварица
"Много лакше него раније," наводи куварица Јелена Пиљевић, " али тренутно нам треба троетажна пећница јер ми имамо 120-130 деце,а само једну пећницу."

 Први корак је био најважнији, уз добру организацију и толеранцију обимни радови вредни 24,5 милиона динара завршени су за месец дана. Подршку локалној самоуправи дали су Канцеларија за југ Србије и Министарство државне управе.

"Предшколаска установа и предшколско образовање је изузетно важно за општину Медвеђа и као такво је препознато. После Дома здравља, прва је јавна установа која је реконструисана," наглашава Светлана Тодоровић, начелница Општинске управе општине Медвеђа.

 На срећу, млади у Медвеђи све више остају и деца се рађају. Листе чекања нема, али простора недостаје.

Добрила Андрејевић, директорка ПУ „Младост" Медвеђа, наглашава шта им  још 

" Нама недостају две радне собе, на сву срећу да је број деце, поготово деце јасленог узраста, већи него што је било у претходним периодима"

Нажалост, слика је другачија на сеоском подручју, посебно брдском. Деце је мање, али сви имају лепе услове за боравак у вртићима. У мешовитој српско-албанској групи у селу Равна бања,једни поред других Убеид, Александар, Ринора, Данијела. У срско-албанским групама уче се заједништву и брисању граница.

 

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара