Читај ми!

Када ће мештани ужичког насеља живети без страха од померања тла

Влада Србије обезбедила је сто милиона динара за санацију клизишта у ужичком насељу Коштица. Реч је о вишедеценијском проблему насеља никлог на брду које клизи ка путу и проблемима становника о којима смо деценијама, више пута, извештавали у нашим емисијама.

Породица Марковић већ деценијама живи под клизиштем. Потпорни зид, некада удаљен 6 метара, стигао је до куће, а страх и стрепња од померања брда су стални.

"На то не можемо да се навикнемо никако. Свако јутро, кад устанемо, прво обиђемо око куће да видимо какво је стање, па после крећемо на остале активности. Померања су, као што се види, активна нон стоп", наводи Драган Марковић.

На самом клизишту је и неколико кућа у горњој улици где пролази и цевовод са кога се водом снабдева више од 20 хиљада Ужичана.

Јелена Раковић Радивојевић, градоначелница Ужица, каже: "Само клизиште угрожава како стамбене објекте тако и водоводну мрежу и трафостаницу и регионални пут Ужице – Бајина Башта и са овом комплетном санацијом решиће се вишедеценијски проблем грађана."

Радови би, како је планирано, требало да почну у марту и трају 90 дана.

"Предвиђено је да се угради преко 500 метара шипова, пречника метар, где ће комплетна механизација неопходна за извођење тих радова доћи на овај терен. Предвиђено је преко 100 тона арматуре, 500 кубика бетона неопходних за изградњу овог дела на клизишту и шипова и свих оних објеката који ће обезбедити да се осигура овај део насеља", објашњава Никола Максимовић, директор ЈП "Ужице – развој".

Ако се планови остваре и обећања одрже, становници овог ужичког насеља већ на лето би коначно могли мирно да спавају и зато нестрпљиво чекају грађевинаре који ће решити њихов, готово пола века стар, проблем.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво